Ιατρός

Η Χειρουργός Μαστού Δρ. Ιωάννα Γαλανού έχει ειδικότητα στην Γενική Χειρουργική και εξειδίκευση στη Χειρουργική μαστού στην ογκοπλαστική και επανορθωτική αποκατάσταση του μαστού.

Εξασκεί τη χειρουργική μαστού στην Αθήνα και τη Ρώμη.

Η Δρ. Γαλανού έχει πολυετή εμπειρία ως Επιμελήτρια Χειρουργός Ογκολόγος Μαστού σε χιλιάδες πιστοποιημένα χειρουργεία. Μετά από διαγωνισμό και εξετάσεις στον ιταλικό δημόσιο τομέα το 2013, εντάχθηκε στην εξειδικευμένη και πιστοποιημένη Μονάδα Μαστού “Breast Unit” στο Ευρωπαικό Ογκολογικό και Ερευνητικό Κέντρο Regina Elena I.F.O στη Ρώμη, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα Ευρωπαικά Ογκολογικά Κεντρα και Clinical Trial Center (CTC). Στο κέντρο πραγματοποιούνται ετησίως χιλιάδες χειρουργικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, με υπερσύγχρονες και πρωτοποριακές τεχνικές. Τα Clinical Trial Center είναι πιστοποιημένα κέντρα που θεραπεύουν τον ασθενή με ειδικά πρωτόκολλα, με τις πιο εξελιγμένες θεραπείες οι οποίες εφαρμόζονται σε λίγα ογκολογικά νοσοκομεία λόγω των αυστηρών προϋποθέσεων που πρέπει να τηρούν.

Η Δρ. Γαλανού χειρίζεται από το 2010 ειδικό Ρομπότ που κάνει ακτινοθεραπεία κατά τη διάρκεια του χειρουργείου για καρκίνο του μαστού .

  • 2010  Μάστερ ACOI. Πρακτική στα καλύτερα Breast Unit της Ιταλίας.
  • 2013 και 2015  Practical course in Breast Reconstructive Surgery στο Ευρωπαικό Ογκολογικό και Ερευνητικό Κέντρο Regina Elena I.F.O στη Ρώμη.
  • 2018  Υπεύθυνη κέντρου μαστού Diagnostica Nuova Florida Ardea της Ιταλίας.
  • 2018  Ευρωπαικό Ογκολογικό Κέντρο Ι.Ε.Ο στο Μιλάνο – Training στην ενδοεγχειρητική ακτινοθεραπεία (IORT) για καρκίνο του μαστού.
  • 2018  Training στην Πανεπιστημιακή Κλινική CLINICA UNIVERSIDAD DE NAVARRA στη Μαδρίτη με το πιο εξελιγμένο Ρομπότ στην ενδοεγχειρητική χειρουργική για καρκίνο του μαστού.
  • 2019  Μasterclass του Ευρωπαικού Ογκολογικού Κέντρου GUSTAVE ROUSSY στο Παρίσι “PARIS BREAST RECONSTRUCTION MASTERCLASS”.
  • Το 2019 έγινε Διευθύντρια στο Κέντρο Μαστού CLINIMED στο Τσεκάνο της Ιταλίας.
  • 2020 Αντιπρόεδρος Υγείας τμήματος ΟΛΥΜΠΙΆΔΕΣ των Daughters of Penelope Αχαΐα.

Η Δρ. Ιωάννα Γαλανού συνεχίζει τη συνεργασία της με το Ευρωπαικό Ογκολογικό Κέντρο REGINA ELENA I.F.O της Ρώμης όπου έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά έργα με αντικείμενο τον καρκίνο του μαστού.

Έχει διεθνές συγγραφικό έργο και παρουσιάσεις σε συνέδρια ενώ της έχει απονεμηθεί ιατρικό βραβείο στη Ρώμη (μέσω της Prevaer και ADR ).

Μέλος σε πολλές εταιρείες μαστού σε διεθνές επίπεδο (EXEM, EUSOBI, EUSOMA, Ε.Ε.Α.Μ).

Μαστολόγος της Ιταλικής φιλανθρωπικής οργάνωσης INCONTRADONNAONLUS.

Από το 2019, η Δρ. Γαλανού μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας θέλοντας να μεταδώσει τις νέες τεχνικές χειρουργικής σε γυναίκες που την έχουν ανάγκη και στην πατρίδα της.

Από το 2019 συνεργάζεται ως Επιμελήτρια Χειρουργικής στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ και ως επιστημονική συνεργάτης του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ.

Για την ίδια είναι απαραίτητη η ανθρωποκεντρική προσέγγιση της ασθενούς με εξατομικευμένη αντιμετώπιση , ποιότητα στη νοσηλεία και προσωπική φροντίδα.